h

‘Onze’ polder?

14 juli 2019

‘Onze’ polder?

Foto: Caki Foto

Met verbazing heeft de SP Zuidplas kennis genomen van de door de VVD Rotterdam ingediende motie, welke de gemeenteraad van Rotterdam oproept de ontwikkeling in onze polder over te nemen.

 

De motie die de Zuidplaspolder omschrijft als Nesslande-Oost is, ondanks het sterk ontraden van de Rotterdamse wethouder Kurvers, toch aangenomen. De reactie van deze wethouder was sterk en netjes. Iets wat je van een goede buur mag verwachten.

 

Dat deze motie is aangenomen betreurt de SP zuidplas.

“Alsof Zuidplas geen eigen bestaansrecht heeft als gemeente en slechts een “wijkje” aan Nesselande is,” zegt SP Zuidplas fractievoorzitter Jan Baas. We mogen dan wel uit 4 dorpen bestaan, en wellicht over een aantal jaren uit 5 dorpen, maar ik voel mij Zuidplassenaar. Ik ben volksvertegenwoordiger van de gemeente Zuidplas, en daar sta ik voor. Dat enkele partijen in Rotterdam dit niet serieus neemt is voor hun rekening. De SP Zuidplas gaat ervan uit dat de gemeenteraad van Zuidplas hier de dienst uitmaakt en niet die van Rotterdam.

Reactie toevoegen

U bent hier