h

SP feliciteert Op Moer

18 april 2019

SP feliciteert Op Moer

Foto: S. Rodenburg

Afgelopen dinsdag stemde de raad in met het raadsbesluit meerjarenplan vastgoed. (MPV) Dit bevatte goed nieuws voor Dorpshuis Op Moer. Na anderhalf jaar met een nieuwe beheerder, en inzet van een nieuw bestuur, is er volgens het MPV een stabiele situatie ontstaan die de status: ‘Consolideren’ wettigt.

 
Sinds uitkwam dat er door een oud-bestuurslid subsidiegeld werd verduisterd werd het voortbestaan van Op Moer onzeker. Het dorpshuis kreeg daarom de status: ‘Heroverwegen.’ Er moest in de daaropvolgende jaren blijken of Op Moer nog kansrijk was om voort te blijven bestaan. “Dit betekend niet dat het voortbestaan van Op Moer nu gegarandeerd is, er zal nogsteeds hard gewerkt moeten worden.” legt raadslid Serena Rodenburg van de SP uit. “Maar het is al wel een stap in de goede richting, een pluim naar het nieuwe bestuur en een ontzettende opsteker voor de beheerder en haar collega’s.” Met die gedachtegang werd er dan ook een appje met felicitaties gestuurd, waarop verbaasd gereageerd werd. De beheerder, Wilma Hertog, wist nog van niets. “Toch wel vreemd.” vind Rodenburg. “Of het bestuur van Op Moer op de hoogte is van de statuswijziging is nog onbekend, maar de beheerder en vrijwilligers werken daar veel vaker. Die zijn er meerdere dagen en avonden in de week mee bezig. Ik vind het vreemd dat zij niet op de hoogte waren van deze toch positieve beslissing.”
Op woensdag avond mocht de beheerder daarom een bos bloemen met felicitaties van de SP in ontvangst nemen. “Op Moer heeft een onmisbare functie in ons dorp.” zegt Rodenburg. “Er word gesport, er komen verenigingen, en er worden steeds vaker dingen voor ouderen en alleenstaanden georganiseerd. Een dorpshuis als Op Moer is daarom van groot belang binnen de Moerkapelse samenleving en de SP zal de ontwikkelingen op de voet blijven volgen.”

Reactie toevoegen

U bent hier