h

Valentijn aftrap verkiezingen 20 Maart

14 februari 2019

Valentijn aftrap verkiezingen 20 Maart

Foto: Jan Baas

Vanmorgen vanaf 7 uur deelde SP Zuidplas Valentijnspresentjes uit op het station in Nieuwerkerk aan den IJssel. “We doen dit ieder jaar met Valentijn.” Verteld Jan Baas aan een blij verraste voorbijganger die het presentje in ontvangst nam. Tevens is het een aftrap voor de verkiezingen, waar Jan Baas zelf op de 27e plek op de lijst staat.

Op de aangehechte kaartjes stonden de thema’s vermeld die belangrijk zijn voor de SP in de komende provinciale verkiezingen van 20 Maart.

 

Wonen

In veel gemeentes is de wachttijd voor het krijgen van een woning 8 jaar of meer. Koophuizen worden gekocht door grootbezitters en verhuurd voor schandalig hoge huurprijzen.

We moeten: 

Stoppen met het bouwen van bedrijventerreinen waar die niet nodig zijn.

Inhaalslag maken in het bouwen van woningen in alle segmenten.

Geen verkoop van sociale woningbouw.

 

SP Concreet in Zuid Holland:

Verminderde uitstoot en geluidsoverlast van Zestienhoven en Schiphol. Overlast van vliegverkeer Zestienhoven moet worden verminderd door bijvoorbeeld woningissolatie, op kosten van de luchthaven.

We kijken goed naar geschikte locaties voor bouw, maar behouden ook zoveel mogelijk natuur in het Groene Hart.

 

Werken

1 miljoen werkende mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Dat moet stoppen! Wie een baan heeft, moet ook rond kunnen komen van dat salaris. De btw die nu met 50% omhoog is gegaan (van 6% naar 9%) op gezond eten, zoals groente en fruit, maakt het voor ‘normaal’ werkend Nederland nog moeilijker, maar de grote bedrijven betalen nogsteeds nauwelijks belasting.

Ook worden de pensioenen steeds onzekerder, terwijl er maar liefst 1,5 BILJOEN euro in de spaarpot zit.

 

SP Concreet in Zuid-Holland:

Bij aanbestedingen krijgen lokale MKB-bedrijven de voorkeur.

De rekeningen die de provincie krijgt worden binnen dertig dagen betaald.

De provincie zet zich in om ondersteunende medewerkers als schoonmakers en catering weerzelf

in dienst te nemen.

De provincie bevordert de samenwerking tussen overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen.

Aanbestedingen stelt de provincie zo op dat uitbuiting zoveel mogelijk wordt tegen gegaan.

 

Leven

We willen kleine kernen in standhouden. Scholen, bibliotheken en winkels, maar ook voorzieningen als brievenbussen en pinautomaten. Dorpen, steden en wijken moeten beschikken over bepaalde voorzieningen. Tarieven van het OV moeten drastisch naar beneden, zodat reizen met het OV ook voor forenzen weer aantrekkelijk word. Dit betekend minder file en minder uitstoot. We wijzen niet met een beschuldigend vingertje naar de automobilist, maar zorgen eerst dat er een reeel alternatief is. 

 

SP Concreet in Zuid Holland:

Bij Hazerswoude-Rijndijk en Zoeterwoude-Rijndijk komen er extra treinstations.

De provincie onderzoekt de mogelijkheid om ook Westergouwe aan te sluiten op het

spoorwegnet.

Er komt een uitbreiding van het dubbelspoor op het HOV-traject Leiden-Utrecht zodat de

kwartierdienst kan starten en het aantal treinen hiermee kan verdubbelen.

De provincie werkt aan een netwerk van snelwegbussen dat in de spits een volwaardig alternatief biedt voor de auto in het woon-werkverkeer.

 

Zorg

We betalen steeds meer voor zorg, zorgverzekeraars bezitten sinds de privatisering miljarden, maar ziekenhuizen sluiten. Dat is het resultaat van 8 jaar VVD beleid met Rutte aan het roer. Privatisering zorgt voor een negatief keerpunt, waarbij geld belangrijker lijkt geworden dan mensen.

 

SP Concreet in Zuid Holland

Antoniushove en Bronovo ziekenhuis Den Haag open houden.

Blijven controleren op WNT norm

 

 

Milieu

Wij betalen 9,5 cent per kWh energie, maar de grootverbruikers slechts 0,5 cent per kHw. De boete van de klimaatvervuiling word bij ons gelegd, niet bij bedrijven als Shell, NAM en fastfoodketen die miljarden winst maken zonder belasting te betalen. We worden gedwongen tot de aanschaf van dure warmtepompen, terwijl de grote vervuilers beschermd worden.

 

SP Concreet in Zuid-Holland:

De provincie moet veel meer investeren in maatregelen om woningen van mensen (om te beginnen met de laagste inkomens) te verduurzamen. Zo profiteren ook mensen met lagere inkomens van een lagere energierekening.

De provincie werkt niet mee aan het uitvoeren van exploratieboringen naar(schalie)gas en het

slaan van nieuwe boorputten in bestaande velden.

 

1e kamer.

Wat willen we voor de komende jaren? De provincie kiest ook de eerste kamer, en willen we daar Rutte, of rechtvaardigheid? 20 Maart kunnen we Rutte van zijn meerderheid afhelpen!

Willen we btw verhoging, vermindert pensioen, uitgeklede zorg, stijging energierekening, en jongeren die na het afronden van hun opleiding met duizenden euro’s schuld zitten?

Of:

Willen we een eerlijke verdeling, een land dat schoner en duurzamer word voor iedereen, een kansrijke samenleving waar iedereen een eerlijke start en dezelfde kansen krijgt. Rutte, of rechtvaardigheid?

Reactie toevoegen

U bent hier