h

Flater

16 maart 2018

Flater

Foto: Jan Baas

Ik zie een berg whatsapp berichtjes op mijn telefoon als ik ff pauze heb op mijn werk. Normaal is dat de levendigheid van de SP vrijwilligers maar nu staat er een boze bij… waarom ik ingestemd heb met de kap van Dé Boom van Zevenhuizen. Het was een appje van oud wethouder en maatje Andre Muller en die heb ik helaas nog nooit op een leugen kunnen betrappen. Snel klik ik de link aan die er bij zit en zie waarover het gaat. Met instemming van het centrumplan hebben ik met mijn fractie ja gezegd tegen de kap van de boom in het midden, een boom waar twee jaar eerder nog de straat omheen was gebouwd.

Als ik ben thuisgekomen lees ik het verhaal verder terug en zie  ik waar het over gaat, wat het met Zevenhuizen doet en vooral onze flater die we gemaakt hebben. Even voel ik de grond wegzakken onder mijn voeten…. Ik heb gewoon niet gezien dat dit voorstel van bestemmingsplan met verbetering voor het dorp ook het doodvonnis was voor Dé boom. Snel neem ik contact op met Andre en na zijn mopperen aangehoord te hebben is het duidelijk. De VVD en CDA stellen vragen over hoe dit nu kan. Ik  ga niet meehuilen met de wolven in campagnetijd. 27 raadsleden hebben ja gezegd en ik neem namens mijn fractie mijn verantwoordelijkheid in plaats van de aandacht met vragen af te leiden. 

Ik bied mijn excuus aan de inwoners van Zevenhuizen aan voor de fout van mijn fractie. We hebben het niet gezien en daardoor is het dorp beroofd van haar boom. Ik ga wel een belofte maken namens de SP. We gaan voorstellen om een goede nieuwe boom terug te laten planten. Niet een twijgje maar een goede volwassen boom terug in het hart en als het kan op die plek van het dorp. Dat ga ik in de eerste gemeenteraad voorstellen en ik ga er van uit dat alle andere fracties ook hun excuus aanbieden en mee in zullen stemmen. Naast deze motie moet er ook echt beter opgelet worden dat we niet meer dit soort inschattingsfouten maken, dat we zien dat dit een dorp in het hart raakt. Maar eerst een goede boom terug en leren van onze flater en nog belangrijker :  mijn oprechte excuses aan Zevenhuizen

Jan Baas,
SP Zuidplas

Reactie toevoegen

U bent hier