h

SP wil onderste steen boven over timing en inhoud Questan rapport

8 januari 2018

SP wil onderste steen boven over timing en inhoud Questan rapport

Foto: Caki Foto

SP fractievoorzitter Jan Baas wil de onderste steen boven over de timing van het rapport van Questan dat bij een informatienota over de woonvisie was toegevoegd. Dit na aanleiding van een artikel op GouweIJsselnieuws.nl waarbij boven water kwam dat het negatieve advies over bouwen van veel woningen eerder dan het besluit over het vijfde dorp op het gemeentehuis was.

“Hierdoor krijg ik het gevoel dat we niet alle informatie hebben gehad, wat wel toegezegd is en dat het bid naar de provincie nooit verstuurd had mogen worden. Onze tegenstem, met PvdA/GL en NEZ, wordt met dit rapport juist onderschreven” laat fractievoorzitter Jan Baas weten.

“We willen snel de onderste steen boven, wat was er op welk moment aan informatie, wist het college bijvoorbeeld al van dit rapport of is de wethouder zelf ook verrast. Wat voor effect heeft het voor het bid bij de provincie en doen we er niet verstandiger aan het bid in te trekken. Bijzondere was dat 3 dagen na het raadsbesluit het al bij de provincie lag. Had men om dit rapport haast “ schetst Baas in de vele vragen die nu boven komen.

Baas wil net als PvdA/Groen Links en NEZ snel in overleg over hoe verder te gaan en welke middelen hiervoor worden gebruikt. 

Reactie toevoegen

U bent hier