h

SP niet alleen op lichtjesavond

20 december 2017

SP niet alleen op lichtjesavond

Foto: André Muller

SP Zuidplas niet alleen op lichtjesavond.

De SP afdeling staat al meerder jaren soep uit te delen op de lichtjesavond op de oude dorpstraat, maar dit jaar stonden ze er niet alleen. Voor het eerst had ook de ROOD groep een eigen stand.

In de afgelopen weken was er hard gewerkt aan een ballenkabinet, een houten kast waar men met ballen bordjes omver kon gooien. “We kozen deze naam omdat mensen slechte kabinetsplannen omver mochten proberen te gooien.” verteld Mario Capitein, contactpersoon van ROOD Zuidplas. “Zo hadden we bordjes met btw verhoging, studieschuld en minimum jeugdloon.”

“We kregen leuke reacties en gesprekken.” zegt Tim Buisman uit Capelle. “Zowel met jongeren, als  ouders van kinderen die het leuk vonden een balletje te gooien.” Ook een aantal volwassen deed een poging bordjes om te gooien, waarbij vooral de btw verhoging het moest ontgelden. 

Reactie toevoegen

U bent hier