h

SP wil duidelijkheid over collectes

30 november 2017

SP wil duidelijkheid over collectes

Foto: SP

De SP heeft een noodkreet van de buurtapp ontvangen over de onduidelijkheid over wat wel en geen collecte is. Nadat de buurtapp dit samen met de gemeente in kaart heeft gebracht lijkt het dat de politie niet weet hoe het werkt en melders in de kou laat staan. De SP wil weten hoe het nu echt zit, wat is een collecte en waarom wordt er niet opgetreden tegen illegale collectes die niet in de CBF kalender staan maar wel donaties kapen van vrijwilligers met vergunning.

De grootste verwarring lijkt te gaan over de interpretatie van de APV in Zuidplas. In een schema van de buurtapp is heel veel vergunningplichtig. Ook het digitaal leden of donaties werven is een collecte. Dit wordt vaak uitgevoerd door studenten die geld krijgen per gewonnen donatie of lid. Hierdoor liep het MS fonds (die met vrijwilligers lopen) donaties mis omdat Wilde Ganzen die avond al rond was gegaan zonder vergunning. Een dag later liepen dezelfde studenten in een andere wijk namens Cliniclowns. 

Beide keren was de politie gewaarschuwd maar door ontbreken van duidelijkheid werd er niks gedaan, tot frustratie van melders. "Het kan nooit zo zijn dat mensen zonder vergunning maar wel betaald worden, oneerlijke concurrentie met vrijwilligers die wel een vergunning hebben, zijn. " laat fractievoorzitter Jan Baas weten. 

De SP wil snelle duidelijkheid en ook actie tegen illegale collectes. Daarom hebben zij het schema, dat al met de gemeente is besproken, wederom voorgelegd aan het college van B&W. 

Foto: Zuidplasveilig / Zuidplasveilig.nl

schema op buurtapp site over wat wel en geen collecte is

Reactie toevoegen

U bent hier