h

Jan Baas lijsttrekker SP Zuidplas, Woudstra en Stalpers stoppen

18 november 2017

Jan Baas lijsttrekker SP Zuidplas, Woudstra en Stalpers stoppen

Foto: SP

Jan Baas is door de leden van de SP als lijsttrekker verkozen. Als nummer 2 is de jonge Serena Rodenburg uit Moerkapelle verkozen, Rob Belterman uit Nieuwerkerk is nummer 3 en Micky van Dieren uit Moordrecht staat op plek 4. Jan Baas :”Het is een eer om met deze gevarieerde lijst de verkiezingen in te mogen gaan, ik heb er echt heel veel zin in om er een goed resultaat uit te halen”! In 2014 stond Baas op plek 2 achter Muller en werd fractievoorzitter nadat laatstgenoemde wethouder werd.

Nieuwkomer is de 26 jarige Serena Ruifrok-Rodenburg die nu ook afdelingsvoorzitter is van de afdeling. Rob Belterman, bekend om zijn natuurfotografie, komt op de derde plek en heeft als fractieadviseur de fractie geholpen. Volgende nieuwkomer is Micky van Dieren uit Moordrecht op plek 4. Na Serena is ook Dennis Nell een jongere die voor de 2e keer kandidaat is en op plek 6 komt ondernemer Peter Rietveld uit Nieuwerkerk.

Adri Woudstra heeft bewust voor plek 7 gekozen : “Ik ga volgend jaar met pensioen en wil nog gaan genieten van de wereld en dan kan niet als je in de raad zit”. Conny van Dijk uit Nieuwerkerk heeft plek 8 en het jongste raadslid van nu, Bas Stalpers, heeft een andere baan : “Het raadslidmaatschap is niet te combineren met mijn nieuwe baan. Ik heb bewust gekozen deze periode wel netjes af te maken maar hierna ga ik de raad verlaten”. Oud afdelingsvoorzitter Anne Verzijl staat op plek 10.

Foto: Andre Muller

Volgorde op foto vlnr : Adri Woudstra, Dennis Nell, Serera Ruifrok-Rodenburg, Jan Baas, Rob Belterman, Conny van Dijk, Peter Rietveld en Micky van Dieren

Onderaan de lijst prijkt de naam van oud wethouder Muller die in februari moest stoppen door familieomstandigheden. “ik duw de lijst om dat ik vind dat de vele nieuwkomers om deze lijst mijn steun verdienen. Zelf zal ik niet terugkeren in de politieke arena” aldus Muller.

Kieslijst SP Zuidplas
1 Jan Baas m Nieuwerkerk aan den IJssel
2 Serena Rodenburg v Moerkapelle
3 Rob Belterman m Nieuwerkerk aan den IJssel
4 Micky van Dieren v Moordrecht
5 Dennis Nell m Nieuwerkerk aan den IJssel
6 Peter Rietveld m Nieuwerkerk aan den IJssel
7 Adri Woudstra v Nieuwerkerk aan den IJssel
8 Conny van Dijk v Nieuwerkerk aan den IJssel
9 Bas Stalpers m Nieuwerkerk aan den IJssel
10 Anne Verzijl m Moordrecht
11 Maarten Roovers m Nieuwerkerk aan den IJssel
12 Mas de Wit Jr. m Nieuwerkerk aan den IJssel
13 Theo de Vette m Nieuwerkerk aan den IJssel
14 Renee Daniels v Zevenhuizen
15 Mario Capitein m Nieuwerkerk aan den IJssel
16 Michel Lacroix m Nieuwerkerk aan den IJssel
17 Lex Broere m Nieuwerkerk aan den IJssel
18 André Muller m Nieuwerkerk aan den IJssel

 

Reactie toevoegen

U bent hier