h

Geslaagde SP voedselbank inzameling

5 september 2017

Geslaagde SP voedselbank inzameling

Foto: SP / Reigerhof

Afgelopen dinsdag stonden wij met een aantal actieve leden in winkelcentrum de Reigerhof te Nieuwerkerk, om houdbare etenswaren in te zamelen voor de voedselbank.

Afgelopen dinsdag stond SP Zuidplas met een aantal actieve leden in winkelcentrum Reigerhof te Nieuwerkerk, om voedsel in te zamelen voor de voedselbank.

Enthousiaste reacties en gulle gaven van winkelend publiek maakten de actie tot een groot succes, zeker op een moment dat het normaal vrij rustig is in de Reigerhof. “We hadden deze actie deze dag gepland omdat op 5 september de nationale dag van de liefdadigheid is.” verteld Mario Capitein ons. “We kregen wel een tip van een voorbijganger dat we deze actie beter op een vrijdag konden doen omdat het dan drukker is.” Desondanks puilde de geleende winkelkar uit na een goed besteedde twee en een half uur. “We gaan het gewoon nog een keer doen, en dan op een vrijdag!” zegt Mickey van Dieren enthousiast.

De actie werd ook ondersteund door ROOD Zuidplas en er was zelfs een korte life stream op de SP facebookpagina te zien, al bleek het geluid van slechte kwaliteit. In het filmpje is een kar vol boodschappen te zien en een goede sfeer in het winkelcentrum. Foto’s van de actie zullen de komende week verschijnen op de facebookpagina van SP Zuidplas.

De Voedselbank kon in ieder geval na afloop van de actie de uitpuilende winkelkar met veel plezier inladen om vervolgens te gaan uitdelen aan de mensen die het hard nodig hebben.

Reactie toevoegen

U bent hier