h

Amendement SP teneinde stoepkrijten te legaliseren blijft in de tas

30 augustus 2017

Amendement SP teneinde stoepkrijten te legaliseren blijft in de tas

Foto: Caki Foto

Tijdens de raadsvergadering van 29-08 wilde de SP bij agendapunt 9, aanpassing APV verruiming sluitingstijden horeca, aangrijpen om het gebruik van krijt bij stoepkrijten te legaliseren. Dit is nu, volgens de APV van Zuidplas verboden. Het leek de SP een mooie kans dit nu te regelen. Helaas bleek dit nu niet mogelijk omdat dit raadsvoorstel over alleen het onderwerp verruiming sluitingstijden horeca ging. We vinden het wel een gemiste kans. Niet dat er een stroom van klachten uit de gemeenschap is. Nee dat zeker niet. Wel wilde wij dit aankaarten omdat deze regel eigenlijk onzinnig en overbodig is. De regel, artikel 2:42 die bedoeld is om ongebreideld bekladden van de weg en of onroerend goed ondersteunen wij. Helaas word daarin het gebruik van krijt hierin ook genoemd. Dit kan toch niet de bedoeling zijn. Kinderen moeten zich creatief kunnen uiten met krijt op straat.

Het voorstel van de SP om het stoepkrijten te legaliseren blijft in de tas. Deze zal, wanneer men deze situatie niet aanpast, weer tevoorschijn komen bij de periodieke herziening APV. Tot die tijd hopen wij dat de wetshandhavers in deze gemeente een oogje blijven toeknijpen wanneer deze een creatieve kleuter met stoepkrijt zijn fantasie ziet verbeelden.

Reactie toevoegen

U bent hier