h

Serena Rodenburg nieuwe afdelingsvoorzitter SP Zuidplas

8 april 2017

Serena Rodenburg nieuwe afdelingsvoorzitter SP Zuidplas

De leden van de SP hebben tijdens de algemene ledenvergadering Serena Rodenburg unaniem verkozen tot hun nieuwe afdelingsvoorzitter. Zij volgt Anne Verzijl op die het voorzitterschap twee jaar heeft getrokken. Serena draait al een aantal jaar mee in ROOD, de jongerenafdeling in de SP en heeft op die manier voldoende ervaring op gebied van actie en politiek opgedaan. Serena is 26 jaar, getrouwd en woont in Moerkapelle.

“Al voor dat ik in Zuidplas kwam wonen was ik voor de SP actief. Toen ik trouwde en in Moerkapelle kwam wonen, werd ik lid van ROOD, de jongerenafdeling van de SP in Zuidplas. Nu ben ik klaar om een volgende stap te maken!” legt Serena uit. Binnen de SP is op lokaal gebied de afdelingsvoorzitter de politieke leider. Hierbij zal ze veel te maken krijgen met de fractie maar ook met de leden en uiteraard ROOD.

“Toen Anne Verzijl aangaf iets rustiger aan te gaan doen, was ik blij dat Serena deze stap wilde maken. Ik kijk nu al uit naar de energie die ze meeneemt vanuit ROOD en in de samenwerking met de fractie.” laat SP fractievoorzitter Jan Baas  weten.

Foto: André Muller

Baas heeft veel respect voor de vertrekkende Verzijl : “Anne loopt al lang bij de SP rond en welke demonstratie er ook is, het is geen echte SP demonstratie als Anne er niet is geweest. Maar ook altijd op de fiets onderweg voor de partij. Ik ga mijn rooie makker missen al blijft hij gelukkig op de achtergrond nog actief!”

Vanuit haar functie is Serena tevens lid van de partijraad van de SP. Dit is het hoogste orgaan in de partij. Ze wordt in het bestuur ondersteund door Aco Spirov, Dennis Nell, Rob Belterman, Theo de Vette en fractieleden Jan Baas en Adri Woudstra.

Foto: André Muller

Reactie toevoegen

U bent hier