h

SP zonder wethouder verder in coalitie

21 maart 2017

SP zonder wethouder verder in coalitie

Foto: SP

De SP gaat zonder wethouder verder in de coalitie. De partij wil benadrukken dat zij zich houdt aan de gemaakte afspraken binnen de coalitie en dat er op heldere afspraken gemaakt zijn om het linkse geluid te blijven laten horen.

Fractievoorzitter Jan Baas : “Ondanks dat we wel konden opvolgen met kandidaten bleek het uiteindelijk niet haalbaar. Daarnaast is het nu minder dan een jaar naar de volgende verkiezingen dus kiezen we niet voor opvolging maar vertrouwen we het college dat zij de zaken goed afmaken met linkse inbreng`.

Voor de partij is het vooral blijven nakomen van wederzijdse afspraken belangrijk. “We hebben onze handtekening gezet onder het coalitieakkoord. André Muller is niet om politieke redenen vertrokken dus er is geen reden om te twijfelen aan de samenwerking met VVD, D66 en NEZ. En reken maar dat we ze aan die afspraken gaan houden!” aldus Jan Baas. 

Reactie toevoegen

U bent hier