h

Wethouder André Muller dient ontslag in

23 februari 2017

Wethouder André Muller dient ontslag in

Foto: a.muller

Op dinsdag 21-02-2017 heeft SP wethouder André Muller zijn vrijwillige ontslag ingediend bij de voorzitter van de gemeenteraad van Zuidplas. Helaas was het voor André niet langer mogelijk om zijn wethouderschap te combineren met zijn privéleven.

In een statement laat André Muller het volgende weten: “Mijn gezin is mijn topprioriteit en dat heeft momenteel mijn volle aandacht nodig. Maar ik vind het uiteraard wel jammer. Ik heb prachtige dossiers in mijn periode als wethouder zien groeien en bloeien. Denk hierbij aan het succesvolle lobbytraject voor de verbreding van de A20, het beheer van de buitenruimte en de gescheiden-afval-campagne waardoor we een van de beste afval scheidende gemeenten van de provincie zijn. Ik ben dankbaar dat ik wethouder van Zuidplas mocht zijn en kon werken met geweldige mensen. Echter, mijn privéomstandigheden en het feit dat ik me als gevoelsmens niet altijd kon vinden in de politieke rol die mij was toebedeeld, hebben mij doen besluiten om de rest van de collegeperiode niet verder uit te dienen.”

De fractie en de partij betreuren het vertrek van André maar snappen en respecteren dit volledig. “Je familie moet altijd op 1 staan en we respecteren en vinden het dapper dat André die keuze zo maakt” zo zegt ook Fractievoorzitter Jan Baas. “Maar niet te min zullen we de bevlogenheid van André gaan missen. Als André ergens voor gaat doet hij dat ook met heel zijn hart en ziel, en dat zag je ook in zijn wethouderschap terug. André was zeer betrokken met alles en iedereen en deinsde er ook niet voor terug zich te laten horen. Zowel op straat als bijvoorbeeld op Facebook stond hij altijd voor alles en iedereen klaar. Dat maakte dat André altijd goed op de hoogte was en het elke dag weer iets beter wou doen. Iets wat ook elke keer weer lukte”

“ Onder andere dankzij de bevlogenheid van André staat de SP in Zuidplas op de kaart.” Gaat Baas verder. “Hij heeft een groot links hart en ik spreek namens de hele fractie als ik zeg dat we hem dankbaar zijn. Dankbaar voor alle steun, voor alles wat hij ons geleerd heeft en dankbaar voor de samenwerking die altijd constructief was.”

“We weten dat André een gevoelsmens is en zijn gevoel nooit uit zal schakelen. Een eigenschap die wij ten volle waarderen maar die soms leek te botsen met de oppositie in de raad. De meeste leken dit te zien en te waarderen, maar helaas zitten er in een bak appels altijd een paar zure tussen die iemand daarop door blijven zagen en de mens daarop aanvallen. Wij hopen dat die mensen snel vergeten worden en dat het wethouderschap van André alleen herinnerd zal worden door zijn bevlogenheid en passie.”

De fractie zal zich beraden over het stuk of er een vervangende wethouder nodig zal zijn en zal hier snel meer over laten weten.

Reacties

Erg triest dat Andre Mulller als Wethouder zijn Ontslag heeft ingediend.
Hij is altijd menselijk voor de medemens,hij heeft zijn hart op de juiste plaats!!<<

Met een Hartelijke SP Groet,Hans Vogel.Lid van de SP afd. Zuidplas.

Reactie toevoegen

U bent hier