h

Wordt Zuidplas nieuwe TV horrorshow voor jongeren?

21 februari 2016

Wordt Zuidplas nieuwe TV horrorshow voor jongeren?

Tijdens de behandeling van het evenementenbeleid in Zuidplas kwam SP raadslid Adri Woudstra in aanvaring met zowel CDA als CU-SGP. Dat schoot Woudstra geheel verkeerd “20.000 bezoekers voor een oogstfeest wel toestaan maar 20.000 jongeren geen feest. Dat riekt naar discriminatie op leeftijd” aldus Woudstra, zelf het oudste raadslid van de fractie.  

“Het is te gek voor woorden dat een jong CDA raadslid jongeren voor feesten wil wegjagen naar Rotterdam. We willen toch niet dat de nieuwe horrorshow van BNN ‘Jong in Zuidplas‘ gaat heten?” klinkt de verontwaardiging. Woudstra pleitte in het debat om in de pilot ook bezoekers te betrekken en vroeg aan het college waarom de jongeren geen inbreng hadden. Wethouder van Woudenberg vond dit een mooi onderwerp voor de jongerenraad.

Woudstra :”We hebben het over gebieden waar rust moet heersen, prima maar wijs dan ook gebieden aan waar meer kan. Het kan toch niet zo zijn dat straks klagers meer te vertellen hebben dan toeschouwers en bezoekers. We willen geen motorcross met fluistermotoren en geen danceparade met achtergrond muziek. Zuidplas grenzeloos maar wel binnen leeftijdsgrenzen zoals er wordt voorgesteld door het CDA en Christenunie-SGP is niet mijn boodschap!”.Ook NEZ, D66 en VVD vielen de jongeren bij. Omdat de wethouder beloofde een proef te gaan doen met iets voor jongeren heeft de SP voor het voorstel gestemd.

Reactie toevoegen

U bent hier