h

Regenboogvlag hoort in Zuidplas

10 oktober 2015

Regenboogvlag hoort in Zuidplas

Foto: André Muller

Vandaag heeft de SP met NEZ, VVD, D66 en PvdA/Groenlinks wederom de regenboog vlag uitgehangen in Zuidplas. De regenboogvlag is een symbool voor coming out day op 11 oktober 2015. De vlag blijft het hele weekend wapperen voor het gemeentehuis. 

Alle partijen uit de gemeenteraad in Zuidplas hadden hiervoor een uitnodiging ontvangen en alleen CDA en SGP-Christenunie zijn niet bij het ophangen gekomen. de fracties vragen met het ophangen van deze vlag aandacht voor de emancipatie van  lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT). Zeker in een gelovige gemeenschap zoals in Zuidplas is deze emancipatie niet een vanzelfsprekenheid!

De regenboogvlag symboliseert dat een ieder zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig kan voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.

Reactie toevoegen

U bent hier