h

Niet van elke lawaai kabaal maken.

23 oktober 2015

Niet van elke lawaai kabaal maken.

Foto: Roy Korbijn

SP Zuidplas heeft afgelopen maandagavond het rapport “Hoort u ze ook vliegen” gepresenteerd. De SP hoorde steeds meer klachten over het lawaai van vliegtuigen vanuit The Haque/Rotterdam Airport. (voorheen Zestienhoven) Deze zomer stelde de SP daarom een onderzoek in.

 

Tijdens de zomerperiode nemen het aantal vluchten op de luchthaven bij Rotterdam altijd sterk toe, in combinatie met mensen die in de tuin zitten en de ramen open hebben zorgt het ervoor dat veel meer mensen de vliegtuigen horen. De ene persoon zal dit als overlast ervaren en de ander zal het als een noodzakelijk geluid zien. Het was de reden voor SP Zuidplas om gedurende de zomer een onderzoek te doen onder de inwoners van Zuidplas. In deze periode was er op de site van SP Zuidplas een meldpunt “Hoort u ze ook vliegen”gestart met enkele korte vragen, hiermee wilde de partij een beeld krijgen over de ervaringen van de inwoners van Zuidplas. Zien ze de vliegtuigen inderdaad als overlast en waar zo ja waar is dit vooral het geval?

 

Na de zomervakantie kwam er een opvolging. De actieve leden van de SP zijn de maand september en oktober de wijken in gegaan om met inwoners te spreken. De SP is van mening dat je het beste beeld van een situatie krijgt door in gesprek te gaan met de mensen die er middenin zitten. De SP heeft vooral in Zevenhuizen en Nieuwerkerk gesproken met inwoners waar het vliegtuiglawaai het meeste ervaren werd.

“ Onderzoek doen is altijd goed en vooral als je het bij in de kern uitvoert, we hebben veel mensen gesproken en daaruit is een positief en mooi rapport gekomen. We zijn blij met het resultaat en we hebben goed en krachtig onderzoek gedaan” zegt Anne Verzijl. (organisatie secretaris

“Mensen ervaren niet veel overlast nu van de vliegtuigen maar we zullen altijd naar mensen blijven luisteren en als er straks weer behoefte is aan een meldpunt dan doen we dat graag weer. Waar anderen stoppen gaat de SP verder! Want mocht er in de toekomst een onderzoek negatief uitvallen zullen wij als SP altijd kijken naar wat de mogelijkheden zijn om het op te lossen” voegt Anne Verzijl toe.​

In het rapport staat onder andere dat mensen de vliegtuigen wel horen maar er grotendeels geen last van ondervinden. Uiteraard zijn er mensen die het wel ervaren als overlast maar deze waren vooralsnog in de minderheid. De SP zal dit rapport overhandigen aan de desbetreffende  portefeuillehouder van de gemeente Zuidplas en zal dit ook doen aan de provinciale staten fractie. Uiteraard is voor iedereen het onderzoeksrapport te lezen op de lokale SP website en wat de SP er verder mee gaat doen.

 
 

 

Reactie toevoegen

U bent hier