h

Meldpunt hoort u ze ook vliegen?

7 juli 2015

Meldpunt hoort u ze ook vliegen?

Foto: André Muller

De zomervakantie is weer begonnen en dat betekent dat vele mensen de zon buiten Nederland op gaan zoeken. Vele doen dit met auto en caravan, maar een groeiende groep
Nederlanders gebruikt hiervoor het vliegtuig. De luchthaven van Rotterdam en Den Haag is hierin een steeds populairdere opstapplaats en dat is ook te merken. Voor mensen in de Zuidplas is het aan de ene kant lekker dichtbij, maar er zijn ook steeds meer geluiden te horen van overlast van erg laag overvliegende vliegtuigen.

De SP hoort hier steeds meer klachten over en stelt deze zomer daarom een onderzoek in. Tijdens de zomerperiode nemen het aantal vluchten op de luchthaven bij Rotterdam sterk toe, dit in combinatie met mensen die in de tuin zitten en de ramen opzetten zorgt ervoor dat veel meer mensen de vliegtuigen horen. De ene zal dit als overlast ervaren en de ander zal het als een noodzakelijk geluid zien. Dat is de reden dat de SP gedurende de zomer een onderzoek zal doen onder de inwoners van Zuidplas.

In deze periode zal er op de site van SP Zuidplas een enquete staan met enkele korte vragen, hiermee wil de partij een beeld krijgen over de ervaringen van de inwoners van Zuidplas. Zien ze de vliegtuigen inderdaad als overlast en waar is dit het geval Na de zomervakantie zal de enquete een opvolging krijgen als de leden van de SP de wijken in gaan om met de inwoners in gesprek te gaan. Want de SP is van mening dat je het beste beeld van een situatie krijgt door in gesprek te gaan met de mensen die er middenin zitten. De SP zal dan buurt in de buurt gaan en zal o.a. Zevenhuizen en Nieuwerkerk langs de deuren komen.

Reactie toevoegen

U bent hier