h

Roy Korbijn nieuwe voorzitter SP Zuidplas

8 juni 2015

Roy Korbijn nieuwe voorzitter SP Zuidplas

Foto: Roy Korbijn

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van afgelopen zaterdag is Roy Korbijn door de leden met een overgrote meerderheid verkozen tot de
nieuwe afdelingsvoorzitter van de SP afdeling Zuidplas.

Roy is vrij nieuw in zuidplas maar al bekend bij de SP en heeft veel gedaan in Noord Holland. Door dubbele functie die Bas staples had ( afdelingsvoorzitter en raadslid ) heeft Roy zich kandidaat geteld als voorzitter en is hij door de ledenvergadering benoemd. dus massale steun om de open gevallen plaats van Bas te vullen. Anne van Zijl is en blijft organisatiesecretaris van de afdeling en Rob Belterman en Theo de Vette blijven als bestuursleden. Fractievoorzitter Jan Baas maakt automatisch deel uit van het bestuur vanuit zijn functie. Verder is de fractie gewoon de fractie en zal André Muller nog altijd onze wethouder zijn.

Korbijn is verkozen voor een periode van 2 jaar en is nu
eindverantwoordelijke voor de afdeling met alles wat er bij komt zoals de kerngroep en fractie. Vanuit zijn functie is Korbijn nu ook lid van de landelijke partijraad, het hoogste orgaan van de SP. “Het is een behoorlijke uitdaging en dat weet ik door mijn avonturen uit Noord Holland vooral als je in een nieuwe groep zit. maar ik heb er zin in en wil enorm mijn best gaan doen om zo snel mogelijk alles onder de knie te krijgen en de SP weer te laten stralen. Ik krijg gelukkig veel steun van de fractie en het bestuur en ik kan altijd bij de actieve leden terecht” liet Korbijn enthousiast weten.

Foto: André Muller

De afdeling is vanaf deze ledenvergadering gaan werken met een kleiner bestuur en een grote kerngroep. “Nu we ook een gemeenteraadsfractie hebben is er gekeken naar een zo effectief mogelijk bestuur en daarom is er bewust gekozen voor een klein bestuur. Om dit bestuur zit een kerngroep met actieve leden die ook
politiek meedenken. Nu kunnen we slagvaardiger besturen maar alle politieke zaken breed bespreken” legt Korbijn de nieuwe situatie uit.

Reactie toevoegen

U bent hier