h

Regenboogvlag wappert nu ook in Zuidplas

18 oktober 2014

Regenboogvlag wappert nu ook in Zuidplas

Afgelopen zaterdag, op coming out day,  hebben leden van de VVD, D66, NEZ en SP de regenboogvlag laten wapperen in de gemeente Zuidplas. Dit was mogelijk nadat het college hiervoor toestemming had gegeven. Op deze dag wordt er aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne of biseksueel voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. De dag is ingevoerd om sociale acceptatie van homo´s, lesbiennes en transgenders te bevorderen.

In Zuidplas moet er ruimte zijn om te kunnen zijn wie je bent, hetero, homosexueel, lesbisch, transsexueel, bisexueel of transgender. Een motie van VVD, SP, D66 en NEZ werd vorig jaar verworpen. Daarom zijn de partijen blij dat nu het vlaggenbeleid van Zuidplas niet meer zo rigide wordt toegepast. Jan Ambachtsheer, Tamara van Ark, Jan Willem van Tilborg en Fredy van Heeswijk (VVD), Jan Baas en Kirsten Muller (SP), Paul van Drenth (NEZ) en Rik van Woudenberg (D66) hebben gezamelijk de vlag gehesen. Tamara van Ark is woordvoerder homoemanciptie in de Tweede Kamer.

Coming out day is een initiatief van PvdA minister Plassterk uit 2009. De partijen die de vlag zijn gaan hijsen hopen dat de andere partijen in Zuidplas er in 2015 ook medewerking gaan verlenen. 

Reactie toevoegen

U bent hier