h

SP stelt vragen over de verkeerssituatie op het Zuideinde

12 juni 2014

SP stelt vragen over de verkeerssituatie op het Zuideinde

Foto: Andre Muller

Al tijdens de verkiezingen werd de SP veelvuldig aangesproken over de situatie op het Zuideinde, de dijk tussen Nesselande en Zevenhuizen. Een dijk waar veel schoolgaande kinderen fietsen, recreatie van alle soorten plaats vind maar waar in de spits ook heel erg veel sluipverkeer is. Dit laatste leidt tot gevaarlijk situaties, vooral omdat dit verkeer vaak harder rijdt als toegestaan.

Steeds vaker wordt de SP aangesproken door gebruikers en bewoners van het Zuideinde over deze situatie met al het sluipverkeer. ‘Op bepaalde tijden lijkt het onmogelijk om nog van je erf af te komen en de dijk op te draaien.’ Zo constateerde SP raadslid Bas Stalpers. ‘Vooral in de spits rijdt er erg veel verkeer wat niet in de file wil staan op de N219 en dus voor deze doorsteek kiest. Gezien de vele kinderen die naar school gaan in Nieuwerkerk en Rotterdam is het wachten op een ernstig ongeluk, vooral omdat de auto’s ook steeds sneller gaan rijden.’ Zo vervolgt hij.

Daar deze situatie steeds verder uit de hand lijkt te lopen en het verkeer alleen maar toeneemt wil de SP opheldering van het college. ‘Wij willen weten of het college op de hoogte is van de situatie en hopen dat ze zo snel mogelijk stappen gaan ondernemen om dit sluipverkeer tegen te gaan. Dit kan op meerdere maniere. Zo kan je denken aan een bussluis halverwege of een versperring die enkel tijdens de spits van kracht is. Hoe dan ook is voor ons het belangrijkste dat hier weer een veilige situatie ontstaat.’ Zo sluit Stalpers af.

Reactie toevoegen

U bent hier