h

Dag lieve mevrouw Gouw

20 mei 2014

Dag lieve mevrouw Gouw

Tijdens de zomervakantie kwam een bericht dat insloeg als een bom. Zorgpartners ging haar zorgcentrum Moerdregt sluiten. Snel was er een actieoverleg en kwam Renske Leijten naar Moordrecht. Personeel en bewoners wilden actie en al snel was de actie gestart om handtekeningen op te halen.  Het personeel kreeg actieverbod maar mevrouw Gouw ging nog feller actie voeren en met haar rolstoel ging ze mee de straat op !

Uiteindelijk bood ze de ruim 2200 handtekeningen aan de directeur van Zorgpartners aan maar helaas, het lot van Moerdregt was al bezegeld.  Mevrouw Gouw bleef echter doorstrijden en was samen met Renske bij Omroep Max op TV te zien. Helaas moest ze op haar 81 jarige leeftijd verhuizen naar Gouda na een leven lang in Moordrecht.

Een van haar laatste acties was model te staan met rollator en verhuisdoos voor de flyer en poster ten bate van de SP handtekeningenactie tegen sluiten van zorghuizen.  Van de week kregen we al te horen dat haar nieren niet meer functioneerden en vanmorgen is ze helaas overleden.

De SP Zuidplas is geraakt omdat mevrouw Gouw streed voor iets moois maar ondertussen ook kon relativeren. Mooiste uitspraak was dat ze eigenlijk haar oppenent van Zorgpartners stiekem ook wel een leuke man vond. Dag lieve mevrouw Gouw, dank voor uw steun en mogen uw werk vruchten af werpen tegen de sluiting van zorghuizen

Reacties

Mevrouw Gouw kwam na moerdregt bij ons wonen in Gouwestein. Ondanks de korte tijd die ze bij ons door heeft gebracht heeft ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Dag lieve mevrouw Gouw... Rust zacht.... Nu bent u echt thuis.

Reactie toevoegen

U bent hier