h

We hebben het gedaan, SP stemmers bedankt!

21 maart 2014

We hebben het gedaan, SP stemmers bedankt!

Het is gelukt! De SP Zuidplas is tijdens de verkiezingen van 19maart 2014 van 1 naar 3 zetels gegroeid in de Zuidplas. Een percentage van 11,3 heeft de SP nog nooit gehaald bij geen eerdere verkiezing ooit! Het betekent dus een verdrievoudiging van het aantal zetels en een nog sterker sociaal geluid in de gemeenteraad. We kunnen maar 1 ding zeggen: SP STEMMERS BEDANKT!

4 Jaar lang heeft André Muller als eenmansfracite in de raad moeten ploegen en zweten om het sociale geluid te laten horen in de gemeente Zuidplas. Met bloed, zweet en tranen verdedigde hij het SP geluid, maar al dit werk heeft geloond en is opgevallen bij de mensen. Dit in combinatie met het harde werk van de kerngroep op straat en fractieondersteuning die André overal doorheen sleepte bleek een gouden combinatie die de Zuidplassenaren erg waarderen.

Na een zeer spannende en vooral erg intensieve campagne, waarin alles op alles gezet werd was het op woensdag 19 maart lang nagelbijten. Niemand durfde zich uit te spreken, maar duidelijk was dat we voor niet minder als de winst gingen, Dat is zeker gelukt met een verdrievoudiging van het aantal zetels.

Na deze historische uitslag nam André Muller al snel het woord. Hij benadrukte dat hij de afgelopen jaren dan wel alleen in de raad gezeten heeft, maar dat hij de volwaardige steun van een hele partij achter zich had. Hij bedankt alle SP’ers die hem gesteund en geholpen hebben om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Maar wat vooral opviel, was het stralen van alle SP’ers, en de trots dat het gelukt is om de partij te laten groeien!

Ook voorzitster Lydia Reicher stond te glunderen en is niet meer gestopt met lachen. Ze kijkt vol goede moed uit naar de komende 4 jaar. ‘Met André Muller, Jan Baas en Adri Woudstra in de raad hebben we een gouden team zitten wat nergens voor terug zal deinsen. De SP zal nog harder werken en het sociale geluid blijven laten horen in Zuidplas” aldus Reicher.

 

  Totaal SP SP perc.
Nieuwerkerk 9365 1126 12,0%
Zevenhuizen 2894 286 9,9%
Moerkapelle  2036 98 4,8%
Moordrecht 3344 491 14,7%

 

Reactie toevoegen

U bent hier