h

Linkse eindsprint in bakfietsrace

2 maart 2014

Linkse eindsprint in bakfietsrace

De bakfietsrace tussen PvdA/Groenlinks en de SP tussen Zevenhuizen en Nieuwerkerk is geslaagd. Om precies 12 uur vertrokken Pieter Beeldman (PvdA/GL) en Jan Baas (SP) na het startschot van Burgemeester Gert Jan Kats. Met een bakfietslengte won Beeldman van Baas, maar de tocht heeft vooral geld en veel aandacht opgeleverd voor de twee goede doelen: Camino en Zuidplas Helpt.

"Vandaag staan deze twee fantastische organisaties in de schijnwerpers, vandaar dat we ook hun flyers uitdelen. De verkiezing staat nu even op een tweede plan"; aldus lijsttrekker Pieter Beeldman van PvdA/GroenLinks. Deze flyers werden zowel in Zevenhuizen als in Nieuwerkerk uitgedeeld aan het winkelende publiek.

Ook het CDA en de VVD reageerden enthousiast op de actie en doneerden, net als de SP en PvdA/GroenLinks, aan beide doelen. De totale opbrengst is nog onzeker omdat de VVD de donatie laat afhangen van de verkiezingsuitslag. Deze donaties sloten aan bij het doel van de dag: Camino en Zuidplas Helpt helpen sponsoren! SP lijsttrekker Muller : "vandaag staan deze kanjers van organisaties een keer centraal, hopelijk komen er door onze flyers en aandacht in de media nog meer giften binnen aankomende weken!"

De stichting Camino is in november 2013 opgericht en streeft ernaar om in 2014 in de regio Zuidplas "een inloophuis voor leven met kanker" te realiseren. De Stichting Zuidplas Helpt steunt inwoners van Zuidplas die hulp behoeven. Dat doen zij financieel, in natura of op andere wijzen.

Foto´s Rob Belterman

Reactie toevoegen

U bent hier