h

Beheerplannen kunnen anders, als je maar durft

5 februari 2014

Beheerplannen kunnen anders, als je maar durft

De SP heeft gisteren tijdens de raadvergadering zich negatief over de beheerplannen uitgelaten. Het zijn boekhoudkundige plannen die cijfermatig laten zien wat de niveau´s kosten en werken de coalitiebesluiten om naar kwaliteitsniveau C te gaan uit. De SP vindt C te mager en heeft dit nooit gesteund.

"Als je lef hebt kan je alle kanten op en als je duurzaam investeert kan je de kleine verschillen tussen B en C terugverdienen en hoef je niet te bezuinigen" aldus raadslid Muller.  De SP denkt dat je geld kan verdienen aan :

  • Antenne´s op hogere gebouwen van de gemeente zoals de kerktorens
  • Zonnepanelen op de vele gemeentelijke gebouwen
  • Thermische collectoren op de zwembaden in bezit om water op te warmen
  • LED verlichting als beleid neerzetten zoals in Tilburg.

De PvdA (duurzaam is dus alleen een campagneleus) en het CDA reageerde zuur dat we nu pas met deze voorstellen kwamen maar goed,  pas na 2 jaar kwamen deze cijfers van hun wethouders. Dus zonder lef accepteer je slecht onderhoud, duurzame innovatie levert juist veel op. Als je maar durft lef te hebben en dat ontbeert vooral de PvdA wethouder. Jammer en een gemiste kans.

Reactie toevoegen

U bent hier