h

Asbest probleem Ambonwijk toch groter?

16 februari 2014

Asbest probleem Ambonwijk toch groter?

In de zomermaanden is er door de SP al een keer aan de bel getrokken nadat op een vliering asbest is aangetroffen. Nu blijkt dat er in 3 van de 14 woningen asbest is aangetroffen. De SP heeft wederom vragen gesteld omdat ze van mening is dat de gemeente Zuidplas te makkelijk met de gevaren van asbest omgaat.

meer dan 10 woningen bevatten vloerbedekking met asbest bleek eerder na vragen van de SP.. Nu is er in een woning geprobeerd deze vloerbedekking te verwijderen en hierdoor zijn asbestvezels vrijgekomen. Huidige eigenaar Mozaiek wonen, die eerder de woningen van de gemeente Zuidplas kocht, wil dat nieuwe woningen leeg worden opgeleverd.

Diezelfde woningcorperatie heeft afgelopen week in een brief aan bewoners laten weten dat in 2 van de 14 woningen het verwijderen vande asbest ventilatiepijpjes niet professioneel is uitgevoerd en mogelijk moet alle inhoud van deze vlieringen worden vernietigd. De SP wil dat er nu duidelijk wordt hoe groot het probleem is en of voormalige eigenaar, de gemeente Zuidplas, tot actie overgaat. 

Reactie toevoegen

U bent hier