h

SP wil gelijkheid met monumentjes

10 januari 2014

SP wil gelijkheid met monumentjes

De SP in Zuidplas heeft vragen gesteld over de mogelijke ongelijkheid van monumentjes van mensen die in Zuidplas zijn verongelukt. Dit na aanleiding van een artikel in het AD over dat Prorail een monument mogelijk gaat plaatsen voor de verongelukte Tobian terwijl de gemeente elders dit afwijst.

"Ik snap heel goed dat de ouders en vrienden van Tobian een monumentje willen. De SP is daar niet tegen als het geen gevaar op gaat leveren voor de openbare orde of verkeersveiligheid. Wat mij verkeerd schoot is dat een half jaar eerder de gemeente Zuidplas niet een monumentje wilde toestaan voor Marijo Stam die in 2011 om het leven kwam toen zijn kraantje van de rijplaten afgleed in het water. Marijo was nota bene voor de gemeente bezig". 

De SP wil weten waarom het nu lijkt dat er ongelijkheid bestaat.  Daarnaast wil de partij ook meer weten over de rumoerige herdenking in Zevenhuizen.

Vragen

Reactie toevoegen

U bent hier