h

Handtekeningenactie voor Moerdregt gestart

2 oktober 2013

Handtekeningenactie voor Moerdregt gestart

De SP in Zuidplas gaat samen met betrokkenen en inwoners van Moordrecht handtekeningen verzamelen om Zorgpartners op haar beslissing terug te laten komen en het zorgcentrum te behouden. Daarbij roept ze ook andere politieke partijen en organisaties op om aan te sluiten en een breed front te maken. De actie start donderdag 3 oktober in Moordrecht en hier zal de aankomende tijd huis aan huis en in winkelcentrum de Smidse handtekeningen worden opgehaald. 

“Het is en blijft te gek voor woorden dat Zorgpartners in 2012 een positief saldo heeft van 2 miljoen euro en dan vooruitlopend op eventuele bezuinigingen al tot sluiting over gaat” legt SP voorzitter Lydia Reicher uit. De partij is vooral boos omdat het volgens hun nog niet nodig is. Ook stoort het de partij dat alle werknemers nu een spreekverbod krijgen, de directie hun actie voeren wil verbieden en dat er maatregelen volgen als ze met de pers praten. Ondanks het verbod heeft SP Tweede Kamerlid Renske Leijten kortgeleden een aanvullend gesprek gehad met personeelsleden na het debat in Florijn.

 

Vanavond zal in de raad van Zuidplas een presentatie van Zorgpartners plaats vinden in de commissies Decentralisaties en de SP zal dan ook vragen gaan stellen waarom deze maatregelen zo snel en meedogenloos worden genomen: “vanaf november gaat de recreatiezaal dicht en is er voor de achterblijvers niks meer te doen. Op deze manier worden bewoners op een harteloze manier gedwongen om eenzaam te zijn of toch maar te verhuizen naar Gouda of elders” aldus Reicher.

 

De gemeenteraad van Zuidplas heeft eerder zich unaniem achter een Motie van Christenunie/SGP, SP, D66 en PvdA geschaard om zich tegen de sluiting van Moerdregt uit te spreken.

Teken hier online de oproep!

https://zuidplas.sp.nl/form/teken-mee-voor-behoud-van-moerdregt

Reacties

Niet sluiten natuurlijk.

Voor de bewoners van 80+ nu openhouden,
Zo ga je niet om met oudere inwoners van Moordrecht.
Kan het bestuur nog vredig slapen?

Reactie toevoegen

U bent hier