h

Wethouder Bosman respectloos naar gemeenteraad.

19 augustus 2013

Wethouder Bosman respectloos naar gemeenteraad.

De SP in Zuidplas is nogal boos over de zeer korte en zwakke beantwoording op de schriftelijke vragen die de partij had gesteld over de Ambonwijk. In deze beantwoording wordt kort en ontkennend geantwoord, worden naar andere antwoorden gewezen die kant nog wal raken en het geheel is totaal verzwijgend. De SP heeft de vragen opnieuw ingediend en nu mondeling voor de eerstvolgende raadsvergadering. Raadslid Muller noemt de beantwoording “totaal respectloos naar de raadsleden”.

Het is overigens niet de eerste keer dat de SP vragen uit de portefeuille van wethouder Bosman op de agenda zet.“Al eerder hebben we meerdere keren vragen over de Ambonwijk gesteld, over recreatiewoningen zijn ook al een keer vragen op de agenda gezet en nu dit weer. Ik ben er klaar mee, zo vragen beantwoorden naar de raad is respectloos en beperken raadsleden in hun recht tot informatie. Ik laat daar de wethouder niet mee wegkomen en hij gaat maar inhoudelijk antwoorden!” aldus Muller.

De partij heeft ook aangegeven nu mondeling antwoord te willen en heeft geen vertrouwen meer in schriftelijke antwoorden achteraf. “We moeten dus als raadsleden steeds maar achter antwoorden aanrennen en controleren of het college wel een antwoord geeft. Ook ben ik het met collega van D66, Rik van Woudenberg eens dat het vaak onduidelijk is wat er met moties gebeurd. Het college moet de raad informeren en ons kaderstellende zou voorop moeten komen. Met dit soort gedrag lijkt het wel of er zaken verborgen zijn, zo geheimzinnig en ontkennend men doet...” verklaart Muller.

Reacties

Ik zie het debat met interesse tegemoet.

Reactie toevoegen

U bent hier