h

SP Zuidplas stelt vragen over ganzenjacht bij gemeente en recreatieschap Hitland.

14 augustus 2013

SP Zuidplas stelt vragen over ganzenjacht bij gemeente en recreatieschap Hitland.

Afgelopen week kreeg de SP enkele verontruste telefoontjes over ganzenjacht boven Parc de IJsselhoeve binnen. Hierbij viel een geraakte gans neer tussen de chalets die echter nog leefde. Het jagen gebeurde rond een tijdstip (in de vooravond) dat er veel mensen rondlopen in het gebied en er speelde nog kinderen buiten. De dieren ambulance stond snel paraat maar helaas mocht dit voor de gans niet meer baten.

“Ik was lekker bezig in mijn tuintje toen de gans neerstortte. Bebloed en al heb ik de toen nog levende gans uit het hek bij de buren moeten halen. Echt heel zielig. Ik moet er niet aan denken dat deze gans op een chalet terecht was gekomen of boven op iemand. Ook snap ik het tijdstip niet. Er wordt wel vaker gejaagd in dit gebied maar dit gebeurd normaal alleen in de zeer vroege ochtend wanneer de meeste mensen nog liggen te slapen. De jager is zeker van 19.30 tot 21.15 bezig geweest en heeft daarbij veel schoten gelost”. Aldus een bewoner van het park.

De SP snapt het probleem van over populatie van ganzen maar is verbaasd dat dit met overlast gepaard moet gaan. Daarom wil de SP antwoord op de vragen, waarbij het gaat over zaken van het recreatieschap, deze door onze bestuurder daar nagevraagd moeten worden en deze terug aan ons te beantwoorden. “Ganzenvlees direct op je barbecue kan misschien lekker zijn maar deze was iets te vers” Aldus voorzitster Lydia Reicher. “Ook is het de verantwoordelijkheid van de jager om zijn afschot netjes op te ruimen en dat is toen niet gebeurd, het tijdstip waarop de jager bezig was is ook vreemd, het was een warme dag waarbij bijna iedereen wel buiten te vinden was”.

Reactie toevoegen

U bent hier