h

Jager bied excuses aan bewoners voor neergeschoten gans.

17 augustus 2013

Jager bied excuses aan bewoners voor neergeschoten gans.

Gisteren bood de jager die verantwoordelijk was voor de aangeschoten gans zijn welgemeende excuses aan de bewoners van Parc de IJsselhoeve nadat hij het nieuws vernomen had uit de krant. Hij deed dit door middel een telefoontje te plegen naar voorzitster SP Zuidplas Lydia Reicher.

De jager zegt het voorval zeer te betreuren en heeft jammer genoeg de gans niet zien vallen. “Ik zou de gans netjes hebben opgeruimd ter plaatse en direct mijn excuses aan de bewoners hebben gegeven als ik dit had geweten. Ook garandeer ik dat in het vervolg niet meer op tijdstippen te schieten in de avond. De reden dat we om dit tijdstip op ganzen gingen schieten was omdat we volgens de nieuwe norm van de G7 meer ganzen moeten afschieten. Boeren hebben met name veel last van deze over populatie. Ganzen zijn slimme dieren die als je alleen in de ochtend jaagt in een bepaald gebied ze uiteindelijk lekker wegblijven. Daarom hebben we besloten dit een keer in de avond te doen.  Dit was mijzelf ook niet bevallen achteraf. Het ging dan ook uiteindelijk om een eenmalige actie. In de toekomst zullen wij alleen in de ochtend gaan jagen zoals normaal. Dan heeft bijna niemand er overlast van en zijn er minder mensen op pad dus ook veiliger. Normaal wordt ik ook door de politie gebeld als er melding is geweest van een burger maar dit keer ben ik niet gewaarschuwd.” Aldus de jager.

Er zijn momenteel 2 jagers in het Hitland gebied die een vergunning hebben en zullen dus naar eigen zeggen alleen nog maar in de vroege ochtenden gaan jagen. 

 

Reacties

Ongeveer tien dagen geleden, heb s"avonds rond 20.00 uur tenminste 5 jagers gezien in Hitland. Dit ter aanvulling op het krantenbericht dat er maar 2 jagers een vergunning hebben (?). Zij waren in het bezit van geschoten ganzen.

Reactie toevoegen

U bent hier