h

SP Zuidplas komt weer met eigen jaarkrant

5 juli 2013

SP Zuidplas komt weer met eigen jaarkrant

De SP afdeling Zuidplas gaat, net als vorig jaar, een eigen krant verspreiden in alle dorpen van Zuidplas. In een oplage van ruim 12500 kranten brengt de SP de inwoners van Zuidplas op de hoogte van haar activiteiten. Dit jaar staat de krant in het thema van “even voorstellen”, waarbij vrijwilligers uitleggen waarom zij actief voor de SP zijn. Hiermee wil de partij laten zien dat er meer is dan alleen het raadslid.  In Zuidplas zijn meer dan 20 vrijwilligers actief bezig voor de socialisten.

Afdelingsvoorzitster Lydia Reicher legt uit waarom er gekozen is voor deze opzet in de jaarkrant : “We hebben 1 raadslid en die kom je in de media tegen. Daarom wilden we andere mensen een keer in de schijnwerpers hebben die in wijken actief zijn. Want de SP is een partij die juist in de wijken bezig is naast de gemeenteraad”. In de krant wordt Jan Baas geinterviewd en stellen diverse vrijwilligers van divers pluimage zich voor.

Van raadslid Muller is alleen een column terug te vinden: “dat is niet erg, ik sta vaak op de voorgrond maar zonder dit team van vrijwilligers kan ik dat niet volhouden. We hebben een paar mensen nu voorgesteld in de krant maar het team is veel groter en ben er apetrots op! Juist die grote groep kader zijn onze voelsprieten in de maatschappij en daar kan ik weer veel mee!”

De aankomende periode wordt de krant door de eigen leden rondgebracht. Inwoners die een NEE-NEE of NEE-JA sticker hebben zullen de krant niet ontvangen maar kunnen deze online lezen op zuidplas.sp.nl waar een digitale versie van de krant staat.

DOWNLOAD HIER

U bent hier