h

De krokodillentranen van meneer Nebelestein

22 juli 2013

De krokodillentranen van meneer Nebelestein

In een uitzending van Zuidplas in het Weekend van Omroep Zuidplas waren daar de dikke krokodillentranen van PvdA voorzitter meneer Nebelestein over het feit dat de SP niet samenwerkt met het gedwongen huwelijk tussen zijn partij en Groen Links. Dat de voormalig linkse partij de harde afwijzing aan zichzelf te danken heeft hoor ik meneer Nebelestein niets over zeggen en hij legt de schuld bij de SP. Daarom wil ik toch de krokodillentranen van hem snel uitleggen en omdat zijn geheugen hem selectief in de steek laat zal ik hem en de kiezers nog helpen herinneren!

Want ineens stond het er in de krant : Groen Links (0,2 zetel nav uitslag Tweede Kamer 2012) ging samen met de PvdA (waar het een publiek geheim is dat ze krap in kader zitten).  Op 10 maart stond dit ook vol trots op Omroep Zuidplas. De SP zou Nee gezegd hebben op het eerste verzoek maar hoe kan je nee zeggen als je nooit gevraagd bent? Nadat de media dit oppikt komt er ter elder uren nog een vraag aan de leden van de SP of samenwerking kan.

Op de druk bezochte ALV van de afdeling blijkt echter dat veel SP leden geschoffeerd zijn doordat Meneer Nebelestein op het laatste moment nog probeert te redden wat er te redden valt. Tel daarbij het landelijk PvdA beleid op en ook hoe de SP tegen wethouder Hazelebach zijn prestaties aankijkt en een ieder met gezond verstand snapt dat de SP niet samen wil.  Wel wil de partij samenwerken op onderwerpen die beide partijen binden. En op die vraagt heeft de SP nooit meer wat vernomen van de PvdA!

Dat zelfs een lijstverbinding sneuvelt tijdens de ledenvergadering is dan ook te danken aan de hoogmoed van de sociaaldemocraten die meerdere keren probeerden om de SP te laten zien hoe alles werkt en daarmee de SP niet voor volwaardig aanzien. Dat blijkt ook weer uit een mail van Meneer Nebelestein waarbij hij toch echt over de manier van optreden van mijn persoon wil praten over waarom ik zo negatief ben tegen deze partij. Eerder dachten andere kaderleden van de partij ook al de SP te denken te besturen. Anders dan de kaderloze PvdA kan de SP dat prima zelf namelijk! De leden hebben niet voor niets zonder tegenstem mij wederom gevraagd om de lijst te gaan trekken. Deze leden zijn de baas in onze partij en kunnen kritisch zijn weet ik uit ervaring.

We zijn recht voor zijn raap en werken ook meer in de wijken en op straat. We praten normale taal gebruiken geen mooie woorden voor zaken die je ook direct kan zeggen. Dat is geen populisme maar gewoon de taal van burgers praten. PvdA voorman Domela Nieuwenhuis grapte al een keer dat je voor een losse straattegel bij de SP moet zijn. Daar zit ook een cultuurverschil tussen zijn en mijn partij, we praten met mensen en niet alleen over mensen!

Met dit soort sneren, buitensluiten van de SP in eerste instantie, zelf niet meer antwoorden op de vraag voor samenwerken op onderwerpen en ook altijd het willen bemoederen van onze afdeling heeft er toe geleid dat onze leden dit besluit hebben genomen. We wachten nog steeds op antwoord van de PvdA op onze vraag. Een soort van eigen schuld dikke bult voor de PvdA maar wel ten koste van een links blok.  En dan is het geklaag van Meneer Nebelestein bij Omroep Zuidplas het beste te omschrijven als krokodillentranen. Eigenlijk een schande dat iemand met zoveel politieke bagage zo unfair de SP in het schuldigenhoekje wil zetten om zijn eigen straatje schoon te praten.

André Muller,Raadslid SP Zuidplas

Reactie toevoegen

U bent hier