h

Aanrijtijden ambulances onder norm in Zuidplas

13 juni 2013

Aanrijtijden ambulances onder norm in Zuidplas

Uit antwoorden op de technische vragen van de SP over de begroting van de veiligheidsregio blijkt dat in Zuidplas de aanrijden in Zuidplas beneden norm was voor de zogenaamde A1 ritten, waarbij de hoogste spoed geldt.  Zuidplas haalde een score van 91% waarbij de norm 95% is.

De SP gaat hierover burgemeester Kats aan de tand voelen. Deze gaf in een eerste reactie al aan dat hij dit niet verwacht had en actie zal ondernemen. Daar neemt de SP geen genoegen mee en zal per kwartaal nu op de hoogte gehouden willen worden. "Buiten dat nu in drie van de vier dorpen de norm niet gehaald wordt zien we ook vaak dat in Zevenhuizen de regio Rijnmond of soms zelfs de regio Haaglanden moet bijspringen. Sinds kort gaan ambulances gelijk op pad door een directe inzet maar ik wil die resultaten zien" laat raadslid André Muller weten.

Ook per dorp zijn de verschillen enorm, in Moerkapelle en Zevenhuizen wordt de norm zeker niet gehaald en ook in Nieuwerkerk aan den IJssel komt de ambulance vaak te laat. Alleen Moordrecht haalt wel de aanrijtijden omdat daar een voorwaardenscheppende post is. "Als je deze cijfers ziet is 1 op de 4 ambulances in Moerkapelle te laat, dat is veel te veel.. over 2012 zijn dat 20 ambulances die niet op tijd waren bij patienten. Hier moet echt iets aan gedaan worden want dit is onacceptabel" aldus Muller. 

Dorp Aantal A1  Percentage op tijd
Moerkapelle 81 74,1%
Moordrecht  217 98,2%
Nieuwerkerk a/d IJssel  482 93,6%
Zevenhuizen  180 86,7%
Totaal gem. Zuidplas 960 91,7%
Norm   95%

tabel: opgave VRR Hollands Midden Zuidplas in 2013lees hier de schriftelijke vragen

Reacties

Overigens, de brandweer in Zuidplas blijft wel binnen de norm!

Misschien een idee om de scores op aanrijtijden e.d. regelmatig te laten publiceren op de eigen regio site www.vrhm.nl ?

Is een goed idee Thom!

Zou dit toch eens voorleggen bij je "matties" van PZH André. Die zijn mede-architect, tesamen met het RIVM, van onderlinge hulp in buurregio's. Ik bedoel vanuit Berkel naar Zevenhuizen is toch redelijk te doen.... misschien een idee om de VRHM te sommeren eens wat cijfertjes over "burenhulp" op te leveren; denk dat je ook gaat schrikken van de Krimpenerwaard ;-)

Capelle en Nesselande zijn sneller in Zevenhuizen, die Rotte ligt in de weg

U bent hier