h

Oppositie eist eerst behandeling N219

4 maart 2013

Oppositie eist eerst behandeling N219

De oppositiepartijen GBZ, D66, VVD en SP hebben gevraagd of de nieuwe plannen voor de rotonde “de scheve overweg” op de N219 eerst door de raad behandeld kunnen worden. Dit heeft de wethouder namelijk toegezegd tijdens de gemeenteraadsvergadering van 18 december. Afgelopen week bleek echter dat de werkzaamheden deze week al starten. De raadsleden moesten dit uit de krant vernemen. Pas later werden de raadsleden per informatienota geinformeerd.

D66 raadslid Claudia Wolff is op zijn zachts gezegd nogal verbolgen over de manier waarop de wethouder de raad buiten spel heeft gezet : “Als een wethouder belooft dat het verbeterde voorstel naar de raad wordt gestuurd en we vervolgens in het AD lezen dat VVN al advies heeft mogen geven is dat niet netjes”.

De partijen hebben gevraagd de informatienota op de agenda te zetten van de aankomende vergadering van 5 maart. Mocht dit niet lukken,overwegen de partijen een spoeddebat aan te vragen omdat de werkzaamheden snel gaan starten.

Doelstelling van het debat is om helderheid te krijgen over het proces. De oppositie wil ook graag de discussie aangaan in hoeverre de nieuwe oplossing nu wel veilig gaat worden voor fietsers, zeker nu Veilig Verkeer Nederland een negatief advies heeft afgegeven. De vraag is of dit in dit debat lukt, daar nog niet alle beschikbare informatie naar de gemeenteraadsleden is verzonden.

U bent hier