h

SP wil bespreking belastingrapport in raadscommissie

28 oktober 2012

SP wil bespreking belastingrapport in raadscommissie

De SP in Zuidplas heeft bespreking gevraagd over het rapport dat deze week uitkwam over de manier waarop in Zuidplas belasting werd geheven. Uit dit rapport blijft dat er meerdere keren verkeerde belastingen zijn geheven zoals de grote OZB blunder van afgelopen zomer. Het college reageerde heel snel met de opmerking dat het kwam omdat er meerdere wethouders financien onder hun hoede gehad hebben. "onzin, een wethouder zet grote lijnen uit maar gaat niet over de bedrijfsvoering inhoudelijk" aldus SP raadslid André Muller

De SP wil daarom dat de informatienota en het rapport in de commissie BFB wordt besproken om zo beter te kijken wat de lessen zijn die hier uit getrokken worden maar ook waar deze fout is ontstaan. "Wederom een fout met belastingen, eerder al foute BTW inschatting met de Ambonwijk, met de OZB al veel ellende de afgelopen jaren en dit rapport veegt nog een keer de vloer aan met het belastingbeleid. Als je je als overheid als betrouwbaar wilt uitgeven moet je niet deze fouten maken" legt Muller uit. D66 en de VVD hebben het SP verzoek inmiddels ondersteund!

U bent hier