h

Lydia Reicher trekt SP Zuidplas verder naar 2014

7 oktober 2012

Lydia Reicher trekt SP Zuidplas verder naar 2014

Lydia ReicherDe leden van de SP Zuidplas hebben afgelopen week wederom Lydia Reicher gekozen als afdelingsvoorzitter. De ledenvergadering verkoos haar unaniem als voorzitter voor een periode van 2 jaar. Diny Borrmann is gekozen als organisatiesecretaris en Jan Baas tot vicevoorzitter. Anne Verzijl en Tilly Reichard zijn nieuwe bestuursleden en Theo de Vette werd herkozen als penningmeester. Het bestuur wordt aangevuld met André Muller, die als fractievoorzitter volgens de SP statuten ook lid van het bestuur is. Michel Lacroix nam tijdens de vergadering afscheid als organisatiesecretaris, maar blijft zich bezighouden met de Tribune en scholing. Lacroix was al lang betrokken voordat de officiele afdeling een feit was en moet om gezondheidsredenen helaas een stapje terug doen.

De leden lieten zich ook tevreden uit over de prestaties van de afdeling en de fractie met, zoals een goed kritisch SP lid betaamt, wel een paar aandachtspunten. “De afgelopen twee jaar zijn we als SP gegroeid in aantal leden na een turbulente start in gemeenteraad en alles wat daar bij komt kijken. De afdeling is nu heel stabiel en er heerst een heel goede sfeer. We moeten nu zorgen dat we dat vasthouden en verder kunnen groeien” vat Lydia Reicher samen, die de partij nu zal gaan leiden naar de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Hiertoe gaat ze de aankomende tijd met raadslid André Muller een plan van aanpak maken. Op de ledenvergadering kregen beiden hiervoor het groene licht. Een van de taken wordt een kandidatencommissie inrichten. “We zijn optimistisch en willen straks in 2014 tenminste 3 zetels halen om zo het SP geluid in de raad en nog meer op straat te laten horen. Daar moeten we nu al hard aan werken met de leden. In 2009 was onze aanloop anders, toen waren we nog groentjes op het gebied van lokale zaken en wisten we niet wat we nu wel weten, nu we in de raad zitten. Die voorbereiding zal nu deels anders zijn, ik ben nu aan het scouten en verder ga ik met André hard aan de slag om een nog beter programma te maken” vertelt Reicher strijdbaar.

U bent hier