h

Geen steun voor plan Tweede Tochtweg

6 oktober 2012

Geen steun voor plan Tweede Tochtweg

De SP heeft zowel in de commissie Ruimte als ook in de raad niet ingestemd met het herziene plan om op de Tweede Tochtweg de spoorwegovergang op te heffen. Reden hiervoor was de onduidelijkheid van de plannen en de te stellen kaders te onduidelijk waren. Want na eerder een Nee tegen ProRail lijkt nu dus de gemeente met de rug tegen de muur gezet te zijn.

“Wederom heeft de wethouder een eerdere toezegging aan de raad niet na kunnen komen. Wel heeft hij er 750.000 euro uit kunnen slepen maar waarvoor kon hij niet uitleggen. Als er wel een kaart met scenario´s in het gemeentehuis circuleert maar de raad niks nog te zien krijgt, ga ik niet instemmen met een plan zonder bekende inhoud” aldus raadslid Muller.

In de commissie verklaarde de wethouder dat hij de raad nog niet wilde lastigvallen met de scenario´s. Helaas weten ook de omwonenden en de scouting nog niks. “Het enige wat nu zeker is is dat de overweg dicht gaat aan de Tweede Tochtweg. Omdat er een houdbaarheidsdatum aan gelden zit, is er haast, maar de SP laat zich niet door haast onder druk zetten en wil een gedegen plan. Dan maar geen instemming, het is ProRail die een belofte aan de Tweede Kamer heeft, niet de gemeente Zuidplas” legt Muller uit

U bent hier