SP : verkeerd geïnformeerd over blauwe zakken?
SP : verkeerd geïnformeerd over blauwe zakken?
De SP in Zuidplas heeft wederom over het afvalbeleid schriftelijke vragen gesteld. De socialisten zijn nogal verbaasd over het feit dat ze verkeerd geïnformeerd lijken te zijn over de inhoud van de zakken. Volgens verpakking en navraag bij de leverancier blijkt het niet 60 maar 50 liter te zijn. Niet de missende 10 liter maar het niet goed informeren is voor de partij een grote bron van irritatie, omdat er al vaak over dit onderwerp is gesproken in commissie en raad.
Na een ingezonden brief in het Kanaal kreeg de partij ook de doos te zien waar de sticker op zat van 50 liter. Om zeker te zijn dat het geen misdruk was heeft de SP contact opgenomen met de leverancier, maar deze bevestigde de inhoud en vertelde daarnaast ook dat deze inhoud zo besteld wordt door de gemeente. Ook als je de inhoud wiskundig gaat berekenen blijkt een 80x60cm zak nooit meer dan 50 liter kan bevatten.
eerder filmpje op Omroep Zuidplas
“De blauwe zak wordt steeds een grotere soap! Eigenlijk te gek voor woorden dat een wethouder van zoiets simpels zo’n bende maakt. Eerst gaf hij, na het Omroep Zuidplas onderzoek, schoorvoetend toe dat de door hem vertelde 80 liter niet klopte. Daarna heeft hij de berekening gehouden op 60 liter en dit ook aan de burgers gecommuniceerd in de afvalkrant en nu blijkt het zelfs maar 50 liter te zijn. Daar zit hem mijn irritatie in, het keer op keer niet juist informeren van iedereen over een plastic zak. Van een wethouder mag je toch wel verwachten dat hij niet nog een keer deze fout maakt, maar helaas” aldus SP raadslid André Muller.
De partij wil weten waarom de wethouder niet goed geinformeerd heeft, hoe de wethouder dit aan de burgers gaat uitleggen en of er een prijscompensatie komt. Dit laatste omdat de zakken van 60 liter als rekenmodel hebben gestaan voor de prijsbepaling van de 120 en 240 liter containers.
Naast de vragen over de inhoud van de zakken wil de partij ook weten hoe het zit met de verantwoordelijkheid van burgers als ze grof vuil op straat aanbieden. Inwoners zetten hun grof vuil buiten en krijgen dan een fikse naheffing als toevallig iemand anders zonder medeweten of toestemming van de bewoner, er nog fiks wat bij zet. De SP wil weten hoe de gemeente met dit soort situaties omgaat.