h

SP teleurgesteld in wethouder Verbeek

22 april 2012

SP teleurgesteld in wethouder Verbeek

De SP in Zuidplas is verbolgen over de invulling die wethouder Verbeek van plan is te geven aan de jongerenconferentie. In de motie die de SP in november 2010 heeft ingediend en die raadsbreed werd aangenomen, werd gesproken van een conferentie met jongeren, organisaties, soort & ontspanningsverenigingen en kerken om zo een gemeenschappelijk beleid vast te stellen en het werk op elkaar af te stemmen. Het voorstel wat er nu ligt, spreekt van een jeugdconferentie waarvoor professionals vanuit het onderwijs, jeugdzorg en jongerenwerk zijn uitgenodigd. Zeker nuttig, maar van een totaal ander kaliber dan waar in de motie over gesproken werd.

“Dit is totaal iets anders dan waar mijn motie over ging” reageert André Muller verontwaardigd. “Waar het mij met de motie om ging, is samenwerking tussen de vele organisaties in Zuidplas die zich bezig houden met jongerenwerk. Er is nu weinig of geen samenwerking, waardoor er bijvoorbeeld het ene weekend 4 activiteiten zijn en het andere weekend niets. Of er wordt kort op elkaar een vergelijkbare activiteit georganiseerd waardoor de opkomst bij beide tegenvalt. Onderlinge afstemming kan dit voorkomen. En dit zijn slechts een paar voorbeelden, er is veel meer te halen uit samenwerking, waardoor ook de beperkte subsidie beter besteed kan worden om àlle jongeren te bereiken.”

De SP is bovendien gebelgd over de schoffering die eerder deze maand plaats vond. Een commissielid van de partij vroeg, in overleg met Muller, wanneer de jongerenconferentie zou komen. Wethouder Verbeek reageerde nogal laatdunkend dat “alles al geregeld was” terwijl er tot dan toe alleen bekend was gemaakt dat de conferentie er zou komen en ergens in mei 2012 zou gaan plaatsvinden. Muller vervolgt zijn uitleg over zijn teleurstelling :” Verbeek draait er steeds omheen en nu blijkt hij dus niet de door ons beoogde organisaties uit de motie uitgenodigd te hebben, zoals VEDJ, stichting Jeugdwerk, Scouting, kerken en sportverenigingen. Ik ga er vanuit dat de jongerenconferentie, zoals de raad heeft gevraagd er ook binnenkort ook gaat komen. Voor de SP is de motie niet ingevuld”.

Overigens is de SP niet tegen de aankomende conferentie : “doordat veel taken van rijk en provincie door bezuinigingen naar de gemeenten komen, is het goed dat hier veel aandacht aan wordt gegeven. Vanuit de provincie heeft de SP al haar afdelingen geïnformeerd en onze jeugdzorg specialisten gaan ook naar de jeugdconferentie” legt Muller uit. “Maar ik wil óók een jongerenconferentie zoals beoogd”

De partij heeft mondelinge vragen over dit onderwerp ingediend voor de raadsvergadering van aankomende dinsdag

U bent hier