h

SP hekelt chaos met reclameborden

19 maart 2012

SP hekelt chaos met reclameborden

De fractie van de SP heeft schriftelijke vragen gesteld over het grote aantal reclameborden dat de afgelopen weken in Zuidplas is neergezet. Op diverse plekken staan om en om borden rond lantarenpalen voor (her)opening van winkels. Dit komt nogal rommelig over volgens de SP en de partij ziet graag dat er voor commerciële partijen een manier van reclame-uitingen komt waaraan de gemeente bovendien wat kan verdienen.

“Overal verschillende soorten reclameborden in grote hoeveelheden en dat terwijl bij ons niet bekend is of hiervoor toestemming is verleend. Ook weet ik niet of er wel voor betaald wordt aan Zuidplas en als ik dan kijk naar de manier waarop de borden staan dan mis ik een goede regeling. In Capelle is een bedrijf dat de borden verhuurt aan adverteerders en aan de gemeente betaalt. Je kunt dan toch reclameborden plaatsen, als gemeente geld verdienen en toch het straatbeeld ordentelijk houden. Bij het oude kerkhof in Nieuwerkerk stond er een driehoeksbord voor de ingang van de begraafplaats. Dat vind ik ethisch absoluut niet kunnen! Daarnaast blokkeerde het bord de stoep volledig en je moest er via de straat omheen. Gelukkig was dit bord snel weggehaald.” aldus André Muller.

De SP wil dat borden voor evenementen van vrijwilligersorganisaties en kerken wel nog vrij neergezet kunnen worden, maar wel in goed overleg met de gemeente. “Deze organisaties hebben vaak al weinig geld en het kan nooit de bedoeling zijn dat gemeentelijke subsidie indirect dan weer terugkomt. Maar ook deze organisaties zullen zich aan de regels moeten houden voor het neerzetten om situaties zoals bij het kerkhof te voorkomen” volgens Muller.

U bent hier