h

Bestrating Dorrestein een gevaar voor omwonenden

7 oktober 2011

Bestrating Dorrestein een gevaar voor omwonenden

In de wijk Dorrestein in Nieuwerkerk is drinkwaterleverancier Dunea bezig met het vervangen van leidingen. Gedurende deze operatie moet het bedrijf tot 4 keer toe straten open trekken om bij de benodigde leidingen te komen. Als de straat weer netjes wordt dicht getegeld zou dit geen probleem hoeven te zijn.. maar dit laatste gebeurt niet en daarom stelt de SP vragen aan de gemeente over deze klus.

De SP is bezorgd over de gang van zaken rond het bestraten en heeft diverse klachten gehoord uit de buurt waar Dunea bezig is, zo vertelt raadslid André Muller van de SP. De klachten hadden vooral te maken met hoe het werk werd achtergelaten als de werklieden klaar zijn. Tegels worden schots en scheef teruggelegd en in het weekend blijven er regelmatig scherpe voorwerpen op straat liggen,een gevaar voor spelende kinderen!

De SP heeft hier vragen over gesteld en hoopt zo meer duidelijkheid te krijgen over de werkwijze van Dunea en de controle van de gemeente op deze werkwijze. ‘Ik ben erg benieuwd of de gemeente weet hoe de stoepen en straten er bij liggen ná de werkzaamheden’ aldus Muller. ‘Sommige delen van de wijk zijn in de afgelopen jaren nog opgeknapt en zagen er prima uit. Maar sinds de leidingen vervangen worden is het een rommeltje geworden!’ vervolgt André Muller zijn verhaal.

Ook wil de SP fractie weten wie er op gaat draaien voor het herstel van stoepen en straten, is dit Dunea of de gemeente Zuidplas ? En als de gemeente dit voor zijn rekening neemt,wie betaalt deze rekening dan?

‘Maar het belangrijkste voor dit moment is dat de gemeente iets aan deze situatie gaat doen! Er is nu in de weekenden echt gevaar voor spelende kinderen in de wijk met al die scherpe en losse delen op straat!’ besluit Muller.

Vervanging tegen veroudering is goed, maar ook hier moet de veiligheid voorop staan.

U bent hier