h

SP verbaasd over gang van zaken rond opknappen gebied rond de Meander

28 september 2011

SP verbaasd over gang van zaken rond opknappen gebied rond de Meander

Na de oplevering van de Meander is de SP blij dat de omgeving wordt opgeknapt. Echter nu het werk vordert komen er toch wel een paar vragen op over de gang van zaken rondom de grote opknapbeurt. De SP vraagt zich dan ook af waarom de gemeente bepaalde keuzes heeft gemaakt zoals het massaal kappen, de inrichting en het ontbreken van de afvalcontainers.

Een van de grote doornen in het oog van SP fractielid André Muller is de kap van vele van de bomen die langs de weg stonden. Tijdens het opknappen is de gemeente er hard op los gegaan langs de op te knappen wegen als de Boslaan, J.A. Beijerinkstraat en Beethovenlaan. Maar niet alleen hier, ook naast het Hervormde Centrum aan de Beijerinkstraat, wat al eerder opgeknapt werd, werden alsnog bomen gekapt, iets wat de SP niet begrijpt.

Enkele van de gekapte bomen rond de Meander

Daarnaast vind de SP het raar dat, nu de stoepen toch open liggen, de gemeente niet meteen de ondergrondse afvalcontainers, die de blauwe zakken moeten gaan vervangen, heeft geplaatst. De gemeenteraad heeft vorige jaar besloten dat de gemeente binnen een korte tijd over wil stappen maar, nu pakken ze een uitgelezen kans om het hier meteen te doen niet. Dit kost meer geld en voor de bewoners overlast omdat de straten binnenkort weer opengehaald moeten worden.

Naast deze zaken is de SP ook bezorgd om de veiligheid in de nieuwe situatie. Zo is er de vraag waarom en voor de Meander en het Hervormd Centrum geen voetgangersoversteekplaats is aangelegd, hier steken veel mensen op leeftijd (met rollator) over en die moeten nu soms snel zijn om niet van de sokken gereden te worden, een oversteekplaats zou hier een goede oplossing bieden om deze mensen veilig over te brengen.

De SP hoopt op korte termijn antwoord te krijgen op haar vragen en hoopt op eventuele aanpassingen in de huidige situatie en plannen, nu en in de toekomst.

U bent hier