h

SP dient vragen opnieuw in na onvolledige beantwoording

12 juni 2011

SP dient vragen opnieuw in na onvolledige beantwoording

SP gemeenteraadslid André Muller heeft opnieuw vragen gesteld over het schoonmaken van de Koningin Julianastraat, nadat de gemeente eerder zijn vragen niet volledig beantwoord had. Op deze locatie is er door het af en aanrijden van zandauto´s naar de Boslocatie veel vuil achter gelaten en pas na herhaald aandringen van de bewoners is er schoongemaakt door de gemeente, terwijl de aannemer dit beloofd had te doen. De SP had gevraagd of de gemeente de aannemer ging aanspreken en de kosten ging doorberekenen, maar daar werd niet over gesproken. Ook gaf de beantwoording reden tot vervolgvragen.

“Ik was erg verbaasd dat men op mijn vraag een compleet ander antwoord gaf van 2 alinea´s. Klaarblijkelijk mag ik niet vragen of het normaal is dat de gemeente de troep van een aannemer opruimt en de inwoners voor de kosten laten opdraaien. Ik wil daar een duidelijk antwoord op. Dat de gemeente het normaal vindt dat mensen een half jaar lang plakken modder en klei op de straat hebben heb ik ter discussie gesteld ” laat Muller boos weten.

Schriftelijke vragen is een middel voor gemeenteraadsleden om informatie te krijgen over onderwerpen die spelen. Volgens het reglement van orde dienen die binnen 30 dagen beantwoord te worden. De beantwoording van de vragen over de Boslocatie is voor de SP niet de enige keer dat de wenkbrauwen gefronst worden, ook de beantwoording over de lichtoverlast van de golfbaan en over het Moerhoutpark wordt als onvoldoende beschouwd. De SP gaat ook over het Moerhoutpark vervolgvragen stellen. “Ik hoop dat met deze vervolgvragen de wethouders zich gaan realiseren dat het beter en goedkoper is de vragen in het vervolg goed en volledig te beantwoorden en niet met deze manier van beantwoording proberen de raadsleden met een kluitje het riet in te sturen” aldus Muller.

U bent hier