h

SP verbaasd over sluiting Theater Swanla

14 mei 2011

SP verbaasd over sluiting Theater Swanla

De fractie van de SP heeft vragen ingediend over het sluiten van het theater gedeelte van dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Ook is de partij teleurgesteld dat ze het nieuws uit het AD en via een tweet van Omroep Zuidplas moesten vernemen. Het dorpshuis heeft volgens het AD een schuld van 1,5 ton waarvan 20.000 euro voor het theater. Het kleine theater had afgelopen jaar bekende artiesten op het toneel staan zoals Angela Groothuizen, Margriet Eshys, Pater Moeskroen en Sjaak Bral. Met het verdwijnen van Swanla zal het laatste cultuurpodium in de gemeente Zuidplas worden gesloten.

"Door het sluiten van deze kleine zaal verliest de theaterwereld niet alleen een ideale try-out zaal, de enige theaterzaal in Zuidplas wordt gesloten en dat zonder dat we maar iets wisten dat het water zo hoog aan de lippen stond" zegt SP fractievoorzitter Andre Muller in een eerste reactie. De SP heeft vragen ingediend voor de raadscommissie MO van aankomende maandag. De partij wil bijvoorbeeld weten of de wethouder wel wist dat het financieel niet goed ging met Swanla. "Ik las op twitter dat dit was gebeurd en kon het in eerste instantie niet geloven dat dit was gebeurd. Daarom wil ik van de wethouder weten of er nog wat kan gedaan worden en wat hij al wist. De SP zal gaan strijden om het theater open te houden!" aldus een stijdbare Muller

U bent hier