h

SP Zuidplas klaar met de kaalslag in de Zuidplas

8 maart 2011

SP Zuidplas klaar met de kaalslag in de Zuidplas

De SP in de Zuidplas heeft vragen gesteld over de vele bomen die het afgelopen jaar zijn gekapt in Nieuwerkerk en Moordrecht. Sinds de regels om te mogen kappen zijn versoepeld lijkt het of er meer bomen zijn gekapt. Hierdoor werden bomen met lanen zoals de Batavierlaan in Nieuwerkerk en de Julianastraat in Moordrecht veranderd tot kale straten nadat er bomen gekapt werden.

De SP wil dan ook weten hoeveel en waarom de gemeente zelf al veel bomen heeft gekapt. Ook wil de partij weten wat de gemeente gaat doen aan herplant en herstel van de kaalslag in deze straten. “Sinds de regels voor het kappen van bomen is aangepast worden er veel bomen gekapt. Er zijn bomen bij die echt heel ziek waren maar je kan me niet wijs maken dat alle bomen ziek zijn. Daarom wil ik precies weten wat er aan bomen gekapt is” licht André Muller de schriftelijke vragen toe.

De SP zal ook de kap verder in de gaten houden en als de kaalslag doorgaat desnoods proberen de regels aan te scherpen.

U bent hier