h

SP benieuwd naar mogelijke vertraging N219

14 maart 2011

SP benieuwd naar mogelijke vertraging N219

De SP was het opgevallen dat bij een van de raadsstukken een informatienota zat over de voortgang van de problemen van de N219 en met name de rotonde bij de Zuidelijke Dwarsweg. De socialisten wilde het op de agenda hebben maar toen het ter bespreking kwam werd het verdaagd naar de vergadering van begin april. Dit omdat de commissievoorzitter Vroegop (VVD) het niet meer in behandeling wilde nemen door het late tijdstip. Dit had voorkomen kunnen worden als hij netjes de tijdslimiet bij zijn partijgenoot strakker had gehanteerd.

De SP wil van de wethouder weten waarom er nu een meningsverschil is tussen de gemeente Rotterdam en de Provincie en of de wethouder kan aangeven hoe lang deze nog gaat duren. Ook wil de partij weten of er direct of indirect een verzoek ligt bij de gemeente Zuidplas om het verschil van 150.000 euro bij te springen.

“Men had voor de werkzaamheden een verkeersonderzoek voor de hele N219 moeten doen. Nu is er erg lokaal gekeken binnen het project en de fileproblemen verplaats. Hierdoor loopt het ook op andere stukken vast. Dat geeft ook vertraging voor de bussen en maakt het openbaar vervoer ook niet sneller” legt Muller zijn vragen uit.

“Nu de provincie en Rotterdam het oneens zijn blijven de problemen. Ik ben ook bang dat als men er niet uitkomt, straks de gemeente Zuidplas mee moet gaan betalen omdat deze er het meeste last van heeft. Soms staat het verkeer tussen de afrit van de A12 en de rotonde vast. De provincie moet gewoon actie ondernemen. We hopen dat de wethouder hier snel mee aan de slag gaat” aldus Muller

U bent hier