h

SP Tomatometer : Moordrechtenaren ontevreden over openbaar vervoer.

17 februari 2011

SP Tomatometer : Moordrechtenaren ontevreden over openbaar vervoer.

De SP in Zuidplas heeft afgelopen zaterdag bij winkelcentrum de Smidse gestaan met de tomatometer om zo de mening te peilen van de inwoners van Moordrecht. De stelling was : bent u tevreden over het openbaar vervoer in Moordrecht. Driekwart van de ondervraagden was ontevreden over het openbaar vervoer. De SP Zuidplas maakt een samenvatting en zal dit meegeven aan de fractie van de partij in de Provinciale Staten voor verbeterpunten.

“De stelling was recht toe recht aan en we hadden hem positief ingestoken; de inwoners waren echter niet te spreken over een aantal punten. Hierbij was het vooral de dienstregeling en de ov chipkaart die inwoners Nee deden stemmen” legt SP voorzitter Lydia Reicher de uitslag uit.

De meeste gehoorde klacht was het niet kunnen opladen van de OV Chipkaart in Moordrecht. Veel deelnemers gaven aan dit graag te doen tijdens het winkelen in plaats van in de bus waar dat ook mogelijk is. De Moordrechtenaren zien liever een oplaadpunt in de plaatselijke supermarkt. Er waren ook meerdere klachten over de prijs van de anonieme chipkaart die in het dorp werd verkocht; deze kaart kost €17,50 en er zit maar een reissaldo van 10 euro op.

Een mevrouw vertelde dat haar kind vroeger met 6 strippen van de roze strippenkaart klaar was, nu met de OV chipkaart kost dat 5 euro per dag. Ook de dienstregeling kreeg diverse kritische opmerkingen. Velen gaven aan dat de bus in de spits niet volgens schema rijdt, soms helemaal niet komt en daarnaast niet aansluit op treinen in Gouda en op de stadsbus aldaar. De andere kant op sluit bus 190 niet aan op de trein naar Nieuwerkerk en de interliner naar Den Haag.

U bent hier