h

Renovatie Ambonwijk niet langer uitstellen

28 februari 2011

Renovatie Ambonwijk niet langer uitstellen

Provinciale Statenlid Wiel Senden en de SP Zuidplas hebben in de Ambonwijk in Moordrecht huis aan huis met de bewoners gesproken. De Ambonwijk wacht op een renovatie van woningen die er dit jaar 50 jaar staan. Uit de gesprekken bleek vooral de teleurstelling van de inwoners die bang zijn voor verder uitstel. De bewoners hebben uit de krant moeten vernemen dat onduidelijkheid en een rekenfout mogelijk voor uitstel zou kunnen zorgen.

“Veel bewoners zijn van mening dat ze nu wel lang genoeg hebben gewacht. We werden door meerdere bewoners ook binnen uitgenodigd om te kijken. Veel gehoorde klachten zijn tocht, schimmel, roest in de leidingen en rioollucht bij regen. De woningen vertonen allerlei gebreken die het resultaat zijn van achterstallig onderhoud” vertelt SP raadslid André Muller.

Ook Statenlid Wiel Senden, die collega Bart Vermeulen verving, werd regelmatig binnen gevraagd en was onder de indruk van de reacties. Over het verhaal dat de gemeente eerst de woningen wil verkopen en daarna pas wil opknappen was hij fel: “Geen corporatie gaat dit kopen en ook de bewoners zelf gaven aan dat ze dit niet zien gebeuren. Ook zelf kopen is voor veel bewoners geen optie”.

De SP in de gemeenteraad zal gaan pleiten tegen verder uitstel en stemt ook in met krediet voor de renovatie van de woningen. “Het gaat hier nog steeds om mensen die in deze woningen wonen en maandelijks hun huur betalen. Die verdienen een fatsoenlijk huis en mogen niet langer slachtoffer worden van vertraging” laat André Muller weten.

U bent hier