h

SP pleit voor behoud raadhuis Moordrecht

17 juni 2010

SP pleit voor behoud raadhuis Moordrecht

De SP heeft in de raadscommissie MO gepleit dat het raadhuis in Moordrecht niet verkocht gaat worden. Raadslid Borrmann vindt het erg dat een vorig besluit van de raad van Moordrecht, tegen de afspraak in wordt teruggedraaid en een schande dat de mening van de Moordrechtenaren zo genegeerd wordt.
Raadhuis

Diny BorrmannVorig jaar heeft de SP een enquete gehouden onder de inwoners van Moordrecht over de toekomst van het raadhuis en daaruit bleek dat een grote meerderheid het wil behouden. “Veel inwoners willen er een gemeentelijk loket, zoals voorheen, zodat ze niet altijd naar Nieuwerker hoeven te gaan. Wij zien het pand liever in gebruik als dorpshuis dan dat het wordt verkocht, ondanks dat de kosten iets hoger uitvallen dan voorzien. aldus Borrmann

De gemeenteraad in Moordrecht heeft in 2009 in krappe meerderheid het behoud van het pand aangenomen. Toen was VVD en Beter Moordrecht tegen het behoud en dat was een minimale minderheid. “En dat terwijl wij toen als SP de uitslagen van onze enquete en de ideeen hierom heen hadden aangeboden. Als het college nu besluit om alsnog te verkopen is dat een klap in het gezicht van de Moordrechtenaren die nog verder het vertrouwen in de lokale politiek gaan verliezen” besluit Borrmann haar betoog.

U bent hier