h

SP geschokt over klachten Vervoer op maat

24 mei 2010

SP geschokt over klachten Vervoer op maat

De SP in de Zuidplas is geschokt over de klachten die zij na een onderzoek hebben ontvangen over het vervoer op maat door de Groene Hart Hopper en Valys. Meer dan 2/3 van de mensen in de Zuidplas heeft klachten en daarbij is sprake van zeer schrijnende gevallen. De SP zal het rapport aanbieden aan de wethouder Verbeek (CDA). Deze heeft overigens aangegeven dat er geen pers bij mag zijn. De SP zal het rapport wel versturen onder de pers zodat het niet in de bureaulade van Verbeek kan blijven liggen.

Uit het onderzoek bleek dat meer dan de helft van de klachten ging over de wachttijden die mensen hebben voordat ze worden opgehaald. De gevolgen van deze wachttijden zijn soms verschrikkelijk, zo mistte een vrouw de begrafenis van haar broer. Erger is het schrijnende verhaal van een man die in Rotterdam op straat moest wachten omdat het adres niet bereikbaar was. De politie heeft de man meegenomen omdat het onverantwoord was in kader van veiligheid om daar te wachten. Toen de politie contact opnam met Connexxion moest de man maar een gewone taxi nemen op hun kosten. De man heeft het tot op de dag van vandaag niet terug ontvangen.

“Sommige problemen kan je niet verzinnen. Zelfs de grootste zieke geest kan dit soort scenario´s niet uit zijn duim zuigen. Het is echt heel erg en verdrietig om dit soort ervaringen te moeten aanhoren. We dachten dat er wel wat problemen waren maar sommige schrijnende gevallen hebben mij diep geraakt” laat onderzoeker Diny Borrmann weten.

De SP is ook verbolgen over het feit dat de wethouder het rapport wil ontvangen zonder pers. “Bij elke opening of goed nieuws feit staat de heer Verbeek in de krant maar als er kritiek komt mag de pers niet langs komen. Typisch voorbeeld van regentenpolitiek!” aldus Borrmann. De SP zal het rapport wel gaan aanbieden. In het rapport staan ook een aantal aanbevelingen en vragen en de socialisten gaan deze vragen in de raad stellen aan Verbeek. Na het aanbieden zal het rapport ook online op deze site komen te staan.

U bent hier